"Hvor skal vi hen?" spurte Ole Brumm. "Ingen steder" sa Kristoffer Robin. Og så gikk de dit.....

29. april 2010

Det er vikeplikt for ku i Katmandu!

Det var en gammal ku i Katmandu
Det var ei gammal ku i Katmandu
Og ikke veit jeg mere jeg enn du
Det var ei gammal ku i Katmandu.

I går kveld var vi på barnehagens årlige prosjektforestilling. 
Dette barnehageåret har hele barnehagen gjennom bistandsorganisajonen FORUT fått et innblikk i livet til foreldreløse Omis. Omis bor på et barnehjem i Katmandu i Nepal. Han tenker tilbake på hvordan det var da han og vennen Dalbir bodde på gata og levde av å plukke søppel. Gjennom Omis' historie har barna fått oppleve hvordan det er å klare seg uten trygge voksne å forholde seg til. 
Barnehagen hadde i samarbeid med BUA (barne og ungdomsarbeiderlinja på vgs) satt opp en forestilling med sang, dans og en liten dramatisering. Foreldre, søsken og besteforeldre var inviterte til å se på og det var mangt et stolt fjes som beundret det  fantastiske resultatet unger og voksne hadde fått til. 
De var så utrolig flinke. All honnør til både store og små. 

Etter forestillingen var det matservering, tombola og salgsutstilling. 
I vår barnehage er det representert 22 ulike nasjoner og mange av disse hadde med mat fra sine hjemland. Det var utrolig mange gode og spennende smaker og alle koste seg med de ulike rettene, både kalde, varme og kaker. Sosialt og koselig for både store og små. 
Pengene satt løst både på tombola'en og på salgsutstillingen. Imponerende hva de små hadde laget.
Dette er noe av det mine barn har laget. Begge har laget egne t-skjorter med håndtrykk og teksten; "Stopp ikke mobb", som de hadde på seg under forestillingen. Dette er minstemann på 2 år sin. Videre har 2 åringen laget bildet med kuene. Det er en veggflis som det er laget decoupage på. Nederst til venstre er det minstemanns glassbilde. Kjempesmart som gaver for eksempel. Glasset av en klipsramme er malt og så er det satt på et feste på baksiden. De to krympeplastbildene til høyre er signert 5 åringen. 

Vi koste oss masse! Og er imponerte!

2 kommentarer:

 1. Et kjempebra prosjekt og en super kveld.
  Flinke unger vi har ja :o)Jeg er så lettrørt så jeg satt med tårer i øynene.
  Gøy å smake på all den spennende maten.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 2. Kjempe bra tiltak og flotte kunstverk! :)

  SvarSlett

Tusen takk for at du titter innom bloggen min og legger igjen en kommentar. Jeg setter utrolig stor pris på det og på denne måten kan jeg finne tilbake til bloggen din♥

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.