På God Morgen, Norge, på TV2, så jeg Wenche kokkelere i morges.
Bruschetta ,med kylling, pesto, mozarella og avokado.
Høres ikke det fristende ut?
(bildet er lånt fra TV2.no )
Oppskriften:
2-3 kyllingfileter
Salt, pepper
Olje til steking
1 fedd hvitløk
2 kvister oregano
4 skiver surdeigsbrød
Olivenolje
1 fedd hvitløk
8 skiver mozzarellaost
2 avocado
Salt, pepper
Olje til steking
1 fedd hvitløk
2 kvister oregano
4 skiver surdeigsbrød
Olivenolje
1 fedd hvitløk
8 skiver mozzarellaost
2 avocado
Pesto:
2 ss ristede pinjekjerner evt.
solsikkekjerner
25-30 store blader av basilikum
2-3 fedd hvitløk
Ca1-1,5 dl olivenolje
Ca 50 g revet parmasanost
Begynn med å lage pesto.
Stek kyllingfileter i olje i en varm stekepanne, dryss på salt og pepper og tilsett 1 fedd hvitløk og frisk oregano. Stek kyllingfiletene 1-2 min på hver side til de er gyldne, øs med stekefettet. Etterstek i varm stekeovn ved 150 grader i 8 - 10 minutter.
Avkjøl litt før kyllingfiletene skjæres i skiver.
Pensle brødskiver med litt olivenolje, legg skivene på et bakepapirkledt stekebrett og stek de gyldne i grillpanne/stekepanne. Gni de varme brødskivene med et hvitløkfedd delt i to på langs. Dette kan gjøres i god tid før servering.
Smør pesto på de ristede skivene, legge over skiver av kyllingfilet, mozzarellaost og avocado.
Legg på et stekebrett og sett under grillen (stekebrett på nederste rille) til osten smelter. Følg godt med, det går raskt .
Server evt med en grønn salat.
Pesto
Rist/stek pinjekjerner i en stekepanne til de er gyldne uten å bli stekt. Legg basilikumbladene, pinjekjerner og hvitløk i en hurtigmikser og kjør til det blir en grov blanding. Spe med olje i en tynn stråle. Tilsett revet ost helt til slutt. Smak til med salt
Hva bruker du på Bruschetta?
Hva bruker du på Bruschetta?
Dette så helt nydelig ut. Dette må prøves ja:o)
SvarSlettHar aldri lagd bruschetta før jeg
Yummi!!
SvarSlettJeg lagde det i går. Tomater, basilikum, olivenolje, hvitløk, rødløk, parmaskinke og ost. Hadde baguetter så tok det. Var nyyydelig. :)
KLEM