"Hvor skal vi hen?" spurte Ole Brumm. "Ingen steder" sa Kristoffer Robin. Og så gikk de dit.....

28. november 2010

Safranboller


Safranboller med mandelmasse

150 gram margarin
50 gram gjær
5 dl melk
2 dl sukker
1/2 ts salt
1 gram safran
14 - 15 dl hvetemel

Smelt margarin. Ha i melk og varm til 37 grader. Smuldre i gjæren. 
Tilsett så sukker, safran, salt og nesten alt melet. Spar litt til utbaking. 
Deigen kan være litt klissete. Ha mel på toppen og sett til heving i 45 minutter. 

Fyll
150 gram romtemp margarin
3 ss vaniljesukker
1/2 - 1 del melis
2 poser makronfyll

1 egg til pensling
Perlesukker

Pisk sammen margarin, vaniljesukker og melis. 
Lag makronfyll etter anvisning på posen.

Elt deigen smidig og del den i to. 
Kjevle hver del til rektangler og smør på smørkremen. 
Ha på mandelmasse (makronfyll) og rull sammen. Skjær på samme måte som kanelsnurrer. 
Legg hver "snurr" i muffinsform.
Etterhev under klede i 30 minutter

Pensle med egg og ha på godt med perlesukker. 
Stekes midt i ovnen. 225 grader i 8 - 10 minutter. 



1 kommentar:

  1. Å nam - de så gode ut! Sikkert nydelig med kakao....

    SvarSlett

Tusen takk for at du titter innom bloggen min og legger igjen en kommentar. Jeg setter utrolig stor pris på det og på denne måten kan jeg finne tilbake til bloggen din♥

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.