"Hvor skal vi hen?" spurte Ole Brumm. "Ingen steder" sa Kristoffer Robin. Og så gikk de dit.....

24. januar 2011

Ulovlig norsk


Akkurat i dette øyeblikk ser jeg på TV2 nyhetene at flyet med Maria Amelie gjør seg klar til å forlate Gardermoen. Jeg er ikke veldig politisk av meg, og bloggen min skal iallefall ikke brukes til politisk propaganda, men denne saken har som med mange andre nordmenn rørt ved noe i meg. 

Hvem er denne jenta som har fått så stor støtte i folket? 

Akkurat nå leser jeg boken hennes, Ulovlig Norsk, og den gir virkelig innblikk i hvordan hun og mange andre flyktninger har det. Det å plutselig måtte flykte fra en trygg tilværelse og så føle redselen for at noen skal kjenne en igjen uansett hvor en beveger seg. Hvordan man bor på asylmottakene i Norge og hvordan man etterhvert klarer å se at det faktisk er en framtid og begynner å leve igjen. Og hvordan man uten personnummer, skattekort, konto eller noen slags form for identifikasjon faktisk klarer å ta en mastergrad i Norge. Boken skildrer en ressursperson, en modig jente som til tross for redselen har bestemt seg for å leve og skaffe seg en framtid. 

Boken er lettlest, spennende og rørende. 
Jeg er kommet halvveis i den nå og det er vanskelig å legge den fra seg. 
Har du ikke lest den anbefaler jeg den virkelig. Den har latt meg få et annet syn på hvordan en hver asylmottaker blir behandlet her til lands. 


2 kommentarer:

 1. Takk for boktips :) Ja, sjølv er ikkje eg mykje politisk, men synest det er synd at ho må reise ut av landet før dei kan fikse opp i dette her. Håper det ordner seg.

  Ønsker deg ei fin ny veke :) Godklem

  SvarSlett
 2. Jeg er dr...t lei hele saken.
  Finnes knapt en mer ressurssterk 25 åring så
  det er ikke noe synd på henne.
  Hun klarer seg nok!
  Regler er til for å følges.
  Og jeg hadde meldt meg ut av AP om Jens ikke
  hadde stått på sitt og vært konsekvent! :)

  SvarSlett

Tusen takk for at du titter innom bloggen min og legger igjen en kommentar. Jeg setter utrolig stor pris på det og på denne måten kan jeg finne tilbake til bloggen din♥

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.