I bloggen Passion4Baking fant jeg oppskriften på denne potet og skikepgratengen.
Bestemte meg for å lage den og det angrer jeg ikke på. Så her kommer enda en oppskrift som jeg mener bør deles med dere.
Potet og skinkegrateng
Ca 1 kg poteter
250 gram skinke (jeg brukte ferdig skivet skinke)
1 stor løk
revet ost
40 gram revet parmesan
salt og pepper
Cheddar krydder
3 dl matfløte
5 store egg
Forvarm ovnen din til 180 grader.
Skrell potetene og kok dem (jeg delte dem i tykke skiver før jeg kokte dem), skjær opp skinken og kutt løk.
Når potetene er ferdig kokte legges de i ett lag i bunnen av en ildfast form. Salt og pepre dem og legg skinke og løk over. Bland raspet ost med parmesan og ha over poteter og skinke. Legg så et nytt lag med poteter, skinke, løk og ost.
I fløte/egg blandingen kan du ha Nacho Cheddar krydder. Dette er et krydder du får kjøpt på de fleste matbutikker i Sverige, men i Norge kan du kjøpe det på kinoen eller her. Det er egentlig et popcorn krydder, men finner du det ikke smaker maten fortreffelig uten dette krydderet også.
Hell egg/fløte blandingen over formen og sett den i ovnen.
180 grader i 50 - 60 minutter. La gjerne gratengen hvile før du skjærer i den.
Serveres med en enkel grønn salat og litt tomat.
Smaker like god kald som varm.
Bon Appetit.
Mmmm... så både enkelt og godt ut! Må nok prøves ut, så takk for tips :o)
SvarSlettHeia.
SvarSlettSå mye herlig mat du har laget og tatt bilde av i det siste. Nam til den formen der.
Hvordan går det med stuen?
God fredag til deg.
Klem
Takk for oppskriften! Den lagres og skal definitivt prøves. God helg!
SvarSlettTakk for at du deler oppskrift, den smakte fortreffeleg. :)
SvarSlettHa ein fin søndag.
åh, det så jo aldeles nydelig ut :D nam nam tro også jeg må prøve meg på denne ;D
SvarSlettMmmm, det så GODT ut;)
SvarSlettMÅ testes ♥
Ha en fin helg!
Klem Line