I ettermiddag har jeg bakt lauper.
De bruker vi å bake et par ganger om året, som regel i januar, når berlinerbollene kommer i butikkene.
Hvorfor det er sånn aner jeg ikke, men de smaker nå best i januar synes jeg.
Oppskriften fikk jeg fra min mor og den er en god gammel en.
Lauper (16 stk)
1 pk rød gjær
350 gram siktet rugmel
500 gram hvetemel
1 ts salt
1 ss anisfrø
4 ss sirup
7 dl melk
100 gram margarin
Bland sammen alt det tørre, ha i fingervarm melk og sirup og kjør sammen i en kjøkkenmaskin. Ha i smeltet smør som er litt avkjølt. Elt deigen godt før du setter den til heving.
Heves til dobbel størrelse.
Bak ut boller, 14 - 16 stk, og legg på en bakepapirkledd plate.
Etterhvev ca 30 minutter.
Pensles med sirup som er oppløst i varmt vann.
Stekes midt i ovnen på 200 grader i 15 - 20 minutter.
Serveres med smør og brun ost.
Vel bekomme!
Mmmm dette så godt ut. Kos dere masse å ha en fin lørdagskveld. Christina
SvarSlettLauper er utrolig godt, særlig med brunost:-)
SvarSlettTakk for sist ja, det var veldig trivelig:-)
Ha en fin lørdagskveld!
Det så innmari godt ut! Tror jeg må teste ut denne oppskriften en gang ja:)
SvarSlettKlem, camilla jin
Nam! Det så kjempegodt ut :) *♥*
SvarSlettMmmm... det så jammen godt ut. Må innrømme at jeg aldri har hørt om lauper, men kanskje skulle jeg teste ut oppskriften din å smake selv :o)
SvarSlettDette så godt ut! Kopierer oppskrifta og lager den neste bakedag. :o)
SvarSlett