"Hvor skal vi hen?" spurte Ole Brumm. "Ingen steder" sa Kristoffer Robin. Og så gikk de dit.....

2. oktober 2010

Melamartnan

Hei alle sammen!

Lenge siden sist, men sykdom og oppussing har preget oss de siste ukene. Nå holder vi heldigvis på å friskne og bli ferdige med oppussingen. Så nå er det kanskje på tide med noen blogginnlegg etterhvert. 

Idag har vi reist i tid. Vi har vært på noe som heter Melamartna.
Tilbake i gammel tid, kanskje så mye som 250 - 300 år. Alle besøkende ble oppfordret til å kle seg tidsriktig, og mange hadde gjort det. For herrene betyr det strobremet svart hatt, sixpence eller kaskjettlue med blankskjerm på hodet, hvit skjorte uten snipp, sort vest i stoff eller skinn, losjakke eller busserull og sorte bukser. Beksømsko, tresko eller festsko på beina. 
Guttene kan kles ganske likt mannfolka, men strikket genser som f.eks islender er ideelt. 


For damene passer det seg med et sidt mørkt skjørt, en hvit skjorte, gjerne med høy hals eller blonder, og et storsjal som legges i kryss. Dette vil være tidsriktig. Har man ikke sjal kan man bruke en duk, et pledd eller et annet tøystykke som kan brettes til en stor trekant. På beina er mørke strømper og svarte sko, gjerne med snøring passende. Og et skaut på hodet. 

Jentene kan gå kledd likt, men de kan og ha forkle som går helt til halsen. 


Jeg blir imponert over hva dugnadsgjengen får til. Så mange aktiviteter som er tidsriktige, historisk vandring, historiske tablå, konserter på kveldene, kafe i fjøset, handelsboder, danseoppvisning, eventyrstund for barna, oppvisning i gamle tevlingsformer, ri på hest, kalvemønstring. 

Nå er det to år til neste martna og vi gleder oss. 

Ha en fantastisk lørdagskveld.

1 kommentar:

Tusen takk for at du titter innom bloggen min og legger igjen en kommentar. Jeg setter utrolig stor pris på det og på denne måten kan jeg finne tilbake til bloggen din♥

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.