"Hvor skal vi hen?" spurte Ole Brumm. "Ingen steder" sa Kristoffer Robin. Og så gikk de dit.....

18. juli 2010

Verdens Beste Boller


Det har vi bakt idag. 
De fant oppskriften tilfeldigvis på nettet og måtte prøve. 
For når noen sier at det er "verdens beste" får man jo visse forventninger. 
Men det er virkelig verdens beste boller. Så enkle å lage, smaker som hos bakeren og så luftige at de smelter på tunga. Regner med at disse nok aldri rekker å komme i fryseren. 

Oppskriften
1 liter melk
300 gr smør
250 gr melis
100 gr gjær
1,5 kg hvetemel
0,5 ts kardemomme

Kok opp melk, smør og melis og avkjøl til fingervarmt (37°C) 
Rør ut gjæren i væsken og bland inn mel og kardemomme. 
Elt deigen smidig, enten for hånd eller i kjøkkenmaskin. 
Trill ut bollene med en gang og legg på stekeplater. 
Heves på lunt sted i 1 time. 

Stekes midt i ovnen på 250°C i 7 - 10 minutter

8 kommentarer:

  1. Som du selv sa...står der verdens beste så blir det litt forhåpninger!Og det var akkurat det jeg fikk nå vet du *lol*
    Så herved er bolleoppskriften notert og jeg skal absolutt teste den,kanskje senere i dag???
    Men et par spsm for sikkerhets skyld -
    H-melk?
    Meierismør eller margarin?
    Varmluft?

    Blir spennende å prøve,ungene blir nok glade .))))
    takk for at du delte den fine oppskriften- regner med det blir bra!!!!!!

    SvarSlett
  2. Oh!! Takk for oppskrift! Ja - når setningen "verdens beste" kommer opp, så får man forventninger! Disse skal prøves imorgen den dag! :D

    Ha en fin, ny uke!

    Klem fra meg :)

    SvarSlett
  3. Tack för din engagemang med Wikipedia. Det verkar som om det ligger i betraktarens öga. ;-)

    Ska testa dina bullar, det låter gott..
    Kram Britt

    SvarSlett
  4. Nam, de hørtes gode ut! NÅ ble jeg veldig fristet til å prøve :)

    SvarSlett
  5. Jeg for min del hadde gjerne kunne hatt litt mer søtsmak i denne bolledeigen. Kanskje litt vaniljesukker hadde gjort susen? Men så er jeg veldig glad i søtsaker og da xD hihi

    SvarSlett
  6. En anelse mer kardemomme kunne det nok også ha vært : )

    SvarSlett
  7. Utrolig god konsistens,selv etter at de har ligget en stund!

    SvarSlett
  8. Da står bollene til heving! :D Har jo laget dem før, så jeg VET de er gode! :)) Cecilie

    SvarSlett

Tusen takk for at du titter innom bloggen min og legger igjen en kommentar. Jeg setter utrolig stor pris på det og på denne måten kan jeg finne tilbake til bloggen din♥

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.