"Hvor skal vi hen?" spurte Ole Brumm. "Ingen steder" sa Kristoffer Robin. Og så gikk de dit.....

25. februar 2010

Reisetips Amsterdam!

Hei Monica;)

Leste i ett tidligere innlegg at du har vært i Amsterdam ;) Jeg reiser dit om en mnd, og lurer på om du har mere å fortelle ? Hva bør man se, spise, osv. Har du mere informasjon å dele, er jeg veldig takknemlig.

Klem fra Vigdis.

Dette hyggelige spørsmålet fikk jeg for en stund siden og her kommer noen tips fra meg.

Besøk bydelen Jordaan. Nydelig sted med smale gater og fantastiske hus.

- Det kongelige palass, ligger like ved Dam plass. Palasset ble bygget for 350 år siden, men det er ikke kongelig bolig. Da jeg var der var dessverre palasset innpakket i plast pga oppussing.

- Anne Frank hus. Huset Anne Frank og hennes familie bodde i under andre verdenskrig. Anne Frank stiftetelsen ble grunnlagt i 1957 for å redde Anna Franks hus fra å bli revet. I 1960 ble huset omdannet til et museum og folk kom fra alle verdens kanter for å besøke. Museet forteller mye om familiens historie, men også om datidens jødeforfølgelser, rasisme og nynazisme. Huset er bevart som det var og til og med bildene Anne limte på veggene for å friske opp rommet sitt hang der enda. Anbefales virkelig.

- Kanal Cruise. Ta en av kanalbåtene rundt om på Amsterdams kanaler. Se mange av de 2500 husbåtene og 1300 broene. Turene har guide og de varer fra en time og oppover. Koselig og behagelig måte og oppleve Amsterdam.


- Oude Kerk. Er den eldste kirken i Amsterdam. Den er visstnok bygget i 1306. Takhvelvingen er Europas største hvelving av tre fra middelalderen. Rembrandt var fast gjest i Oude Kerk. Kirken ligger i Amsterdams eldste bydel, The Red Light District.

- Nieuwe Kerk. Ble påbegynt på 1400 tallet og er idag et landemerke i Amsterdam. Den ligger på Damplass i sentrum. Det er i denne kirken de kongelige krones.

- Westerkerk. Bygd i 1631. Reformert kirke med minnetavlen av Rembrandt. Kirken ligger like ved Anne Frank Hus og Homomonument.

- Homomonument. Momument til minne om alle homofile som har vært utsatt for forfølgelse som følge av sin legning. Åpnet 5. september 1987, tar det form av tre store rosa trekanter laget av granitt, sett ned i bakken slik at det danner en større trekant, på bredden av Keizersgracht kanalen. Designet for å "inspirere og støtte for lesbiske og homofile i deres kamp mot fornektelse, undertrykkelse og diskriminering. "

- Red Light District. Amsterdams eldste bydel. The Red Light District ligger like sør for Centraal Station, sentralbanestasjonen. Det består av teatre, butikker, museer, restauranter, barer, kaffebarer og selvfølgelig den berømte vinduer (ca 250) med jenter.

- Pannekakehus. Et besøk på et lokalt pannekakehus anbefales virkelig. Vi var innom The Pancake Bakery. Men husk å book bord for det er stor pågang på disse på ettermiddag og kveld.

Dette var noen tips fra meg. Mer kan leses på I amsterdam

2 kommentarer:

  1. Takk for flotte tips! Jeg har aldri vært i Amsterdam, men det virker som en spennende og flott by!
    Apropos Thailand - flyturen tok ca 11 timer, det var direkte fra Oslo til Phuket. Hvis du klarer å sove på flyet, går jo tida litt fortere. Virkelig å anbefale!

    SvarSlett
  2. Åh, amsterdam er så fantastisk!!! Jeg bodde 3 år i nederland og var mange ganger i Amsterdam. Ta iallfall en kanaltur, da får man se byen fra forskjellige vinkler og får vite mye interessant! Anne Franks hus er også bra hvis man liker historie ja! Van Googh museum er også spennende! Håper blomstertorgene har begynt å spire frem når du er der nede...Litt tidlig ennå kasnkje.

    SvarSlett

Tusen takk for at du titter innom bloggen min og legger igjen en kommentar. Jeg setter utrolig stor pris på det og på denne måten kan jeg finne tilbake til bloggen din♥

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.