Det har vi bakt idag.
De fant oppskriften tilfeldigvis på nettet og måtte prøve.
For når noen sier at det er "verdens beste" får man jo visse forventninger.
Men det er virkelig verdens beste boller. Så enkle å lage, smaker som hos bakeren og så luftige at de smelter på tunga. Regner med at disse nok aldri rekker å komme i fryseren.
Oppskriften:
1 liter melk
300 gr smør
250 gr melis
100 gr gjær
1,5 kg hvetemel
0,5 ts kardemomme
Kok opp melk, smør og melis og avkjøl til fingervarmt (37°C)
Rør ut gjæren i væsken og bland inn mel og kardemomme.
Elt deigen smidig, enten for hånd eller i kjøkkenmaskin.
Trill ut bollene med en gang og legg på stekeplater.
Heves på lunt sted i 1 time.
Stekes midt i ovnen på 250°C i 7 - 10 minutter
Som du selv sa...står der verdens beste så blir det litt forhåpninger!Og det var akkurat det jeg fikk nå vet du *lol*
SvarSlettSå herved er bolleoppskriften notert og jeg skal absolutt teste den,kanskje senere i dag???
Men et par spsm for sikkerhets skyld -
H-melk?
Meierismør eller margarin?
Varmluft?
Blir spennende å prøve,ungene blir nok glade .))))
takk for at du delte den fine oppskriften- regner med det blir bra!!!!!!
Oh!! Takk for oppskrift! Ja - når setningen "verdens beste" kommer opp, så får man forventninger! Disse skal prøves imorgen den dag! :D
SvarSlettHa en fin, ny uke!
Klem fra meg :)
Tack för din engagemang med Wikipedia. Det verkar som om det ligger i betraktarens öga. ;-)
SvarSlettSka testa dina bullar, det låter gott..
Kram Britt
Nam, de hørtes gode ut! NÅ ble jeg veldig fristet til å prøve :)
SvarSlettJeg for min del hadde gjerne kunne hatt litt mer søtsmak i denne bolledeigen. Kanskje litt vaniljesukker hadde gjort susen? Men så er jeg veldig glad i søtsaker og da xD hihi
SvarSlettEn anelse mer kardemomme kunne det nok også ha vært : )
SvarSlettUtrolig god konsistens,selv etter at de har ligget en stund!
SvarSlettDa står bollene til heving! :D Har jo laget dem før, så jeg VET de er gode! :)) Cecilie
SvarSlett