"Hvor skal vi hen?" spurte Ole Brumm. "Ingen steder" sa Kristoffer Robin. Og så gikk de dit.....

31. desember 2009

Snart nytt år - farvel pepperkakehus!



Idag er dagen ungene har ventet på - iallefall eldste - pepperkakehuset skal knuses.
Og i morges etter frokost kom hammeren fra og 5 åringen fikk æren. Så idag ble det frokost med dessert c",)

Årets juletre



Årets juletre ble kjøpt i all hast på Plantasjen noen dager før jul. Det var fullt av snø og vi så ikke hvordan det så ut før vi kom hjem og fikk tint av det litt. Men jeg synes det er flott. Tett og nesten ikke skjevt. Veldig fornøyd med det.
I år smykker treet seg med ymse pynt i hvitt og sølv. Jeg synes det ble et koselig tre selv om de tradisjonelle julefargene mangler. Har fått mye skryt av det, men det var flere som var skeptiske før det var ferdig pyntet.

29. desember 2009

"Harry og Charles"













Har kost meg med NRK's romjulsserie, "Harry og Charles" de tre siste dagene.
Den handler om Kong Haakon og Dronning Maud før de ble dronning og konge. Da de het Karl og Maud, og kalte hverandre for Harry og Charles.
Jeg er utrolig glad i sånne serier med bunn i historien så denne passet meg midt i blinken. Dessuten synes jeg den er flott laget og skuespillerne spiller bra. Likte spesielt godt Maria Bonnevie i rollen som Harry/Maud.

Serien skal vises som juleserie i Norge og Sverige, og senere i Danmark.

Dekorere lys!



Du kan enkelt dekorere egne lys.
Ta et hvitt kubbelys og en trelags serviett. Så tar du av laget med motivet på og klipper så nærme inntil motivet som mulig. Varm en skje enten på et stearinlys eller en stekeplate. Legg servietten på lyset og stryk over med den varme skjeen. Stearinen vil trekke gjennom papiret og motivet "smelter" inn i lyset. Dekorativt og enkelt.
Du kan gjøre det samme med bilder utkjørt på vanlig kopipapir.

Winter Wonderland




Idag da vi sto opp hadde det snødd masse. Herlig, hvit puddersnø i mengder.
Ikke så greit å kjøre på, men så flott og lyst og skikkelig vinterstemning.

27. desember 2009

Planlegge sommerferien!



Vi har så smått begynt å planlegge årets ferie. Vi har vært innom både alternativer i Norge og Danmark, men nå ser det ut til at vi ender i Halmstad, på vestkysten av Sverige.
En by som passer barnefamilier perfekt. Koselig bysentrum med brosteinsgater, et mylder av utekafeer, parker og lakseelven Nissan som renner midt gjennom sentrum.
Der er det fine badestrender, Östra Stranden og Tylösand strand.

Og det siste er Äventyrslandet, en park med bl.a vannland, Karusellpark, Cirkus og Dinosaurpark. I Äventyrslandet er det aktiviteter for både store og små.

26. desember 2009

Personlig almanakk!


Jeg har bestilt meg en personlig almanakk idag.
Har bestilt fra dem før og var veldig fornøyd med produktet. Dessverre var jeg i permisjon det året så jeg brukte den ikke så mye som ønsket. Men nå er jeg i full jobb igjen og behovet har definitivt meldt seg. Så nå er det å smøre seg med tålmodighet siden leveringstiden er opp mot 2 uker, og sikkert mer nå i jula pga ymse fridager.
Layouten har blitt litt sprekere i år og det er jo positivt. Dessuten kan du laste inn bursdager fra Facebookprofilen din. Smart.
Prisen er 295 SEK inkl mva og porto til Norge.

Børnetøj du selv kan sy 0 - 4 år


Store visjoner er ute og går i Monicahodet for tiden.
Så idag har jeg bestilt meg boken; "Børnetøj du selv kan sy 0 - 4 år" av Elsebeth Gynther og Bjarne Solberg. Boken bestilte jeg hos Capris og så får vi se om det blir noen resultater av dette kjøpet utover vinteren.

25. desember 2009

1. juledags frokostbord



1. juledags frokostbord.
Koselig med masse levende lys i juletiden.

Rammer....







Jeg har dekorert rammer.
Kjøpte RIBBA rammer fra IKEA. Pynta med diverse mønsterark kjøpt på Panduro, og knapper og blomster fra ulike leverandører. Inne i blomstene er det knapper, halvperler og rondeller. Det er i tillegg brukt swirler på jenterammene. Perleswirl fra Prima på den ene og en blingswirl på den andre. Pom-pom bånd (lite) er og brukt. Koselige rammer.


*har en til, men den er ikke helt ferdig enda. Bilde kommer når den er ferdig*



En julegave til de barnehageansatte.




I år lagde vi litt ekstra kos for de ansatte på guttenes avdelinger i
barnehagen.
Brukte cellofankonvolutter i str 16x16 cm. Lagde "pappbretten" over av vaniljefarget Bazzill, og dekorterte med julemønsterpapir. Stanset ut bokstavene (Storybook alfabetet) og ovalene (Spellbinders: Nestabilities Petite Scallop Ovals Large) med QuickKutz Epic Six.
Posene ble så fyllt med Twist og Coops Konfektblanding. Åpningen på posen er i bunnen sånn at man ikke trenger å ødelegge kartongen for å åpne den. Kartongen er festet i posen med gluedots.



Ny blogg!

Velkommen til min nye blogg!

Siden jeg mindre og mindre bruker "Kos og kaos" bloggen min har jeg nå blandet den med "Kreative kort" bloggen min. Denne bloggen skal inneholde bilder til inspirasjon, både interiør, oppskrifter og papir og stemplingshobby. Det er iallefall planen. Håper du får glede av denne etterhvert som den vokser seg større.

God Jul!



Julaften 2009 er over for denne gang.
Dagen var fin på alle måter. Spente barn, god mat, koselig pynt, mange gaver (men heldigvis ikke så mange som i fjor), glade barn som pakka opp gavene og jammen kom nissen på besøk.
Ikke bare en nisse, men to nisser. Storebror var meeeeget skeptisk, men ikke så redd som før. Lillebror ble livredd og prøvde å klemme seg gjennom armkroken på farmora mens han ilskrek. Men nissene var snille og tok hensyn til de redde små. Og med en cognac i lomma som takk for utmerket utført jobb ble det en god kveld for alle parter.
Håper alle har hatt en fin julekveld!